Dieta 3 dniowa

Przedstawiamy propozycje 3 dniowej diety oczyszczającej w dwóch wersjach: łagodnie oczyszczającej i oczyszczającej (warzywno-owocowej).

W obu wersjach do przygotowania potraw możemy używać naturalnych przypraw takich jak sól kamienna lub morska, zioła i inne (polecamy paprykę chili, kurkumę i czosnek). Pomiędzy posiłkami można pić soki warzywne, ziołowe herbaty. W wypadku głodu pomiędzy posiłkami można zjeść jabłko, marchewkę lub inne warzywo.

1. Dieta łagodnie oczyszczająca (wyłącznie: warzywa + owoce + pełnoziarniste zboża + strączkowe).

Dla kogo: dla wszystkich.

Co jemy: warzywa i owoce: gotowane, surowe, kiszone. Do tego wyłącznie pełnoziarniste zboża (np. kasze, brązowy ryż, płatki razowe, makarony razowe) i rośliny strączkowe (różnego rodzaju fasole i soczewice).

Przykład:

Po obudzeniu:
herbata z mięty lub woda z sokiem cytryny lub kwas kapuściany z wodą

Śniadanie:
  • dzień 1 – surówka z marchwi, chrzanu i jabłka; musli (bez nabiału oczywiście).
  • dzień 2 – zupa wyłącznie warzywna np. kalafiorowa - może być z dodatkiem soczewicy lub fasoli (np. mung, adzuki, czy czerwonej "kidney").
  • dzień 3 – brązowy ryż z jabłkiem
Obiad:
  • dzień 1 – gotowane warzywa z brązowym ryżem.
  • dzień 2 – kasza gryczana z warzywami; kimchi lub ogórki kiszone.
  • dzień 3 – gotowana fasolka szparagowa (np. z jarmużem tak jak w przepisie tyle, że duszona, bez tłuszczu).
Kolacja:


2. Dieta oczyszczająca (wyłącznie: warzywa i owoce).

Dla kogo: dla dobrze tolerujących dietę warzywno owocową, nieosłabionych, bez problemów trawiennych.

Co jemy: warzywa i owoce surowe, kiszone, gotowane.

Przykład:

Po obudzeniu:
sok z cytryny z wodą lub herbata z mięty lub kwas kapuściany z wodą

Śniadanie:
  • dzień 1 – surówka z pomidora, cebuli i jabłka; zupa krem z pora
  • dzień 2 – surówka wielowarzywna np. ze świeżymi ziołami; zupa krem z brokułów
  • dzień 3 – surówka z sałaty zielonej, ogórka kiszonego i jabłka; zupa krem z liści rzodkiewki
Obiad:
Kolacja:
  • dzień 1 – surówka z sałaty lodowej, cebuli czerwonej i jabłka; jarski bigos (gotowana kapusta, pomidor, cebula, por, przyprawy)
  • dzień 2 – surówka z selera, cebuli i jabłka; jarskie leczo (duszona dynia, cukinia, papryki, pomidor, cebula, ogórek kiszony, przyprawy)
  • dzień 3 – surówka z marchwi, papryki i jabłka; duszony szpinak z cebulą, czosnkiem i przyprawami

24 komentarze:

  1. Czy można tą dietę przedłużyć np. do tygodnia. Czy nie będzie to z uszczerbkiem dla zdrowia?.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, nawet turnusy w ośrodkach odchudzających tą dietą są 7 dniowe.

      Usuń
    2. Zamiast diet weekendowych kup sobie Proszek Zasadowy, pij go codziennie a efekt będzie znacznie lepszy.

      Usuń
  2. OCZYWIŚCIE że tak:) taką dietę można stosować i miesiąc, doskonale leczy wiele chorób i oczyszcza organizm, polecam książkę Pani Doktor Ewy Dąbrowskiej, sama jestem w jej posiadaniu i często do niej zaglądam
    !
    http://ewadabrowska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=10&lang=pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Byłam na 2-tygodniowych wczasach leczniczych, gdzie stosowano tylko dietę warzywno-owocową. SUPER. Polecam każdemu. Nigdy wcześnie ani później tak wspaniale się nie czuła. Schudłam 5 kg ale tu nie chodzi o spadek wagi. Samopoczucie było świetne, jakby się człowiek na świat narodził. POLECAM :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dieta warzywno owocowa jest rewelacyjnym sposobem nie tylko na utratę zbędnych kilogramów, ale przede wszystkim oczyszczenie organizmu. Osobiście na tej diecie byłam 2 -tygodnie. Efekt jestem parę kilogramów lżejsza i czuję się świetnie.

    OdpowiedzUsuń
  5. czy można prosić o więcej przepisów warzywno-owocowych oraz o informację - jakie owoce w tej diecie można jeść przecież teraz sezon na wszystko i trochę ślinka mi leci a nie chcę sobie zaszkodzić - skończyłam właśnie 2 tygodnie i zaczynam odkrywać smaki warzywnych potraw, cukier spadł? i troszeczkę cholesterol, chcę pociągnąć jak długo się da tym bardziej że 27 lat temu byłam na głodówce o wodzie przez 37 dni i bardzo mi dobrze zrobiła - dziś mam 57 lat i chyba na samą wodę bym się nie zdecydowała - pozdrawiam - Anna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W ramach możliwości, nowe przepisy będziemy umieszczać na stronie internetowej - w tej chwili warzywno-owocowych jest około trzydzieści.
      Sezonowe i lokalne owoce są jak najbardziej wskazane ze względu na bogactwo korzystnych składników.
      W diecie, warto ograniczać produkty o wysokiej zawartości cukrów prostych, czyli warto wybierać owoce o jak najniższym indeksie glikemicznym (np. jabłka, wiśnie).
      Cierpiący na cukrzycę powinni się ograniczyć wyłącznie do owoców o niskim indeksie glikemicznym.

      Usuń
  6. Witam
    mozna prosic o podanie jakiegos wagowego przedzialu?Np. kasza gryczna .Ile jej szaszetka ( 100g) czy pol.Itd
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. te zupy sa niesmaczne , co ja bym dal zeby moc wrzucic do tego choc jednego "kogutka ", na razie 5 dzien diety , mam wzdecia ale stracilem juz 3 kg.Duzo cwicze i plywam , gdyby tylko nie marzylo mi sie wpadniecie do restaracji i zamowienia poteznego obiadu byloby swietnie.Mam zachcianki jak kobieta w ciazy :(
    Ale jakos trwam .Najgorzej bylo 3 dnia .Az mi sie Macdonald snil mimo ze ostatnio bylem tam wiele lat temu :)
    Mam pytanie wolno wrzucic choc jednego "wspomagacza " smaku do zupy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) polecamy naturalne wspomagacze, czyli naturalne przyprawy: ziołowe, warzywne i korzenne. jak ktoś lubi orientalne smaki łatwo przyprawia się mieszankami przyprawowymi np. garam masala, curry, pięć smaków (tylko od dobrego producenta wyłacznie z naturalnych skladnikow, bez mąki). powodzenia!

      Usuń
    2. Polecam wszystkie stony dla vegan i raw vegan - super przepisy :) poza tym osobiście urzywam i polecam zakupiony w Rossmann "kogutek" Ener Bio - koszt 4zł. W składzie jest karmelizowany cukier i syrop glukozowy,

      Usuń
    3. Wspomagaczy nie wrzucamy, zupa, żeby byla smaczna, musi byc krotko gotowana, albo lepiej - tylko blanszowana.
      Żeby uniknąc wzdęć nie wolno pić wcześniej, niż pół godziny po posiłku! To ważne.

      Usuń
  8. Wytrzymalem 10 dni , spadlem o 6,5 kg ,pierwsze dni waga leciala jak oszalala :) Potem sie to uspokoilo.
    Mam problem z surówkami.Czy na diecie mozna jesc kupne surówki np. Marwitu?Widze ze tam jest dodatek curku wiec pewnie nie ?
    Samopoczucie na diecie było ok , ale pod koniec jak widzialem juz zupe warzywna to az mnie trzepalo.Trzymam wage ,przytylem z pol kilo.Ale to wina zlamania wszelkich regul 3 razy bigosem :)Niedlugo zaczynam ponownie kuracie 7 dniową.Potrzebuje jakies proste przepisy na surówki ktore by były zjadliwe .Bo w polowie na pomidora z ogorkiem kiszonym juz nie moglem patrzyc.
    Dziekuje za pomoc z zupami jakos poszlo .
    Pozdrawiam serdecznie i jakies proste przepisy i tajniki zjadliwych salatek prosilbym albo jakis pomysl zeby dlao sie je zjesc.
    Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam poprosze.Nie wspomne o probie zjedzenia surówki z surowej kapusty.Bylo to wstrzasajace przezycie :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam,
    kilka lat temu byłam na diecie warzywno-owocowej zupełnie nieświadomie (nie przepadam za mięsem) bo chciałam schudnąć po ciąży. Efekt 1 - 15 kilo mniej w 4 miesiące. Teraz jestem po przeczytaniu książki dr Dąbrowskiej i postanowienie - od dziś dieta. Nie wiem czy wytrzymam, ani jak długo ale jestem pełna optymizmu.
    Polecam prostą surówkę z cukini: kroimy cukinię na plasterki, lekko solimy i czekamy aż zmięknie (można wycisnąć), potem dodajemy wyciśnięty czosnek - wedle uznania ile kto lubi, pieprz, zioła (np. bazylię, oregano) odrobinę octu i oliwy z oliwek.
    Podobno można zrobić taką samą ze szpinaku ale jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam, ja drugi raz jestem na diecie w-o, tym razem od wczoraj... przymierzałam się wcześniej, ale dostałam kopniaka - mam podwyższone OB, które muszę obniżyć, nie ukrywam, że też liczę na jakieś smaczne surówki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam.
    Wklejam "gotowca", z którego korzystają moi pacjenci. Zajmuję się zdrowiem. Sama w/g tej diety schudłam 7kg przez 7 tygodni. Teraz zaczynam drugą serię. Jak zwykle na początku przez kilka dni są wzdęcia, bo spożywa się wówczas więcej warzyw i organizm musi się przestawić. Po 4-5 dniach bedzie ok.
    Dieta warzywna
    Całość diety bazuje na zmianie sposobu odżywiania. Procesy gnilne, zachodzące w jelitach na skutek spożywania białka i węglowodanów w jednym posiłku, brak odpowiedniej ilości wody dostarczanej do organizmu, skutkujące zaparciami oraz przejadanie się, powoduje zaburzenie funkcjonowania wątroby, nerek i układu trawiennego, a co za tym idzie otyłości. Organizm zanieczyszczony, ze złogami w jelitach, z nie pracującą wątrobą i nerkami w pewnym momencie odmówi nam współpracy. Aby zapobiec chorobom i w trosce o własne zdrowie został opracowany system odżywiania z wykluczeniem przez okres 5-6 tygodni białka z diety. Niewielkie jego ilości dostarczane do organizmu spowodują uruchomienie spalania wewnętrznego wszystkich zbędnych pokładów tłuszczu i oczyszczenie organizmu. Większości osób przystępujących do tej diety wydaje się, że nie sprosta wymogom niejedzenia mięsa. Nic bardziej błędnego.
    Dieta nie ogranicza ilościowo i jakościowo posiłków. Zmienia się tylko jego skład z wykluczeniem białka mięsnego, wyrobów mlecznych i ryb. Organizm otrzymuje bardzo dużo witamin, soli mineralnych i wody. Każda osoba najada się do syta. Porcje mogą być bardzo duże i nie trzeba w trakcie stosowania diety liczyć kalorii. Garnek zupy warzywnej, gęstej i pożywnej, to zaledwie 400kcal, a z własnego doświadczenia wiem, że nie jestem w stanie zjeść całości jednego dnia.
    Dieta bazuje na świeżych, duszonych i gotowanych warzywach i owocach. Kaloryczność posiłków waha się w granicach do 800kcal, bo jedynie przy tej lub nawet przy jeszcze bardziej zmniejszonej kaloryczności jesteśmy w stanie uruchomić odżywianie wewnętrzne, które spowoduje spalanie tłuszczu zgromadzonego przez lata.
    Sama jestem przykładem stosowania tej diety. W ciągu 21 dni zgubiłam 5 kg, czego nie mogłam dokonać żadnym ze znanych mi sposobów żywienia, nie chodząc strasznie głodna.
    Dietę tę wolno stosować maksymalnie 3 miesiące, ale najbardziej optymalną jej postacią jest dieta 5-6-tygodniowa i następnie delikatne wprowadzanie białka do diety, co pozwoli gubić dalsze kilogramy przez następny miesiąc. Po takiej diecie nie powinno się wracać do poprzedniego stylu odżywiania, no chyba że komuś nie zależy na efektach. Po tej diecie i zastosowaniu się do wskazówek żywieniowych, nie ma efektu jo-jo.

    OdpowiedzUsuń
  12. C.d. powyższej diety, bo nie moge całości za jednym zamachem opublikować.
    Rodzaje warzyw wskazanych do wykorzystania w diecie:
    • kapusta biała, włoska, pekińska, kalafior, brokuł, kalarepa, cykoria, endywia, cukinia, bakłażan
    • rzodkiewka, rzodkiew, papryka, ogórek, buraki, fasolka szparagowa, zielony groszek, słodka kukurydza, szparagi
    • seler, marchew, pietruszka (w tym naciowa), por, cebula
    • kapusta kiszona, kiszone ogórki,
    • pieczarki, niewielkie ilości grzybów,
    • niewielkie ilości warzyw strączkowych suszonych


    Rodzaje owoców wskazanych do wykorzystania w diecie:
    • jabłka
    • cytryny
    • grapefruity
    • pomarańcze
    • niewielkie ilości winogron

    Napoje:
    • woda niegazowana w ilości 30g/kg masy ciała
    • ziołowe herbatki
    • niewielkie ilości kawy, najlepiej bez kofeiny lub w mieszankach z cykorią (np. Chicore Coffe)
    • słabe herbaty
    • niewielkie ilości mleka do kawy

    Dodatki do przyprawiania potraw:
    • niewielkie ilości jogurtu, oliwy,
    • własnoręcznie przygotowane dresingi do sałatek
    • niewielkie ilości majonezu niskotłuszczowego
    • ocet winny
    • sok z cytryny
    • papryka, pieprz, sól, sumak, przyprawy ziołowe, czosnek.
    • Niewielkie ilości sera feta, niewielkie ilości sera parmezan
    • Niewielkie ilości kaszy, ryżu, pszenicy, ziemniaków




    OdpowiedzUsuń
  13. C,d. diety.

    Po przebudzeniu wypijamy na czczo 1 szklankę wody.

    ŚNIADANIE (po min 30 minutach od wypicia wody) – potrawy można jeść wszystkie lub wybiórczo, jak kto woli:
    • sałatka z sałaty, ogórków, rzodkiewki, pomidora, krążek cebuli płaska łyżka sera feta, sok z cytryny, sumak, łyżeczka oliwy, odrobina octu winnego, zioła. Sałatkę można też przyprawić łyżką stołową jogurtu naturalnego wymieszaną ze świeżo rozgniecionym ząbkiem czosnku lub sosem tatziki.
    • Sok wyciśnięty z buraków, jabłek, selera, pietruszki, kapusty
    • Surówka z buraczków gotowanych
    • Surówka z marchewki z jabłkiem i odrobiną soku z cytryny i oliwą albo z łyżeczką jogurtu
    • Surówka ze słodkiej kapusty z jabłkiem
    • Surówka z kiszonej kapusty
    • Kiszony ogórek
    • Mizeria z ogórka z łyżeczką jogurtu naturalnego i ze szczypiorkiem
    PRZEKĄSKA:
    • Jabłka
    • Ogórki świeże
    • Pomidory
    • Pomarańcze
    • Grapefruity
    • Surówki

    OBIAD – potrawy do wyboru:
    • zupa wielowarzywna – marchewkę, pietruszkę, kawałek (mały ) selera ścieramy na tarce, kroimy w krążki kawałek pora ipodsmażamy na patelni na łyżeczce masła lub oliwy. Po lekkim skarmelizowaniu wrzucamy do goracej wody. Po podgotowaniu dodajemy kapustę, fasolke szparagową, pokrojone w paseczki buraki, kawałki kalafiora, kalarepę. Można dodać niewielkie ilość fasolki białej ugotowanej lub z puszki. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, suszoną cebulką, papryką wg uznania. Rada: przyprawcie na ostro potrawy warzywne. Zyskują wówczas wyrazisty smak i nie będą mdłe. Tego rodzaju zupę można robić na wiele sposobów. Rodzaje warzyw użyte do niej wybieracie wg waszego gustu kulinarnego.
    • Gołąbki jarskie- 0,5 kg pieczarek i 2 cebule poszatkować , usmażyć na rumiano na łyżeczce masła. Można dodać ugotowane i poszatkowane warzywa z zupy (marchew, pietruszkę, por, seler) jeśli jakieś Wam zostały. Ugotować 0,5 szkl. :ryżu beżowego lub czerwonego lub kaszy pęczak lub pszenicy. Dodać do farszu. Posiekać 0,5 słodkiej papryki. Wszystko razem podsmażyć i doprawić wg uznania. Można dodać zioła. Kapustę białą sparzyć w garnku, nałożyć farsz, zawinąć, ułożyć w naczyniu, zalać bulionem (gotowym), wstawić do piekarnika lub dusić w brytfance 1 godz. Doprawić koncentratem, kechupem. Podgotować do nabrania smaku.


    OdpowiedzUsuń
  14. Po przebudzeniu wypijamy na czczo 1 szklankę wody.

    ŚNIADANIE (po min 30 minutach od wypicia wody) – potrawy można jeść wszystkie lub wybiórczo, jak kto woli:
    • sałatka z sałaty, ogórków, rzodkiewki, pomidora, krążek cebuli płaska łyżka sera feta, sok z cytryny, sumak, łyżeczka oliwy, odrobina octu winnego, zioła. Sałatkę można też przyprawić łyżką stołową jogurtu naturalnego wymieszaną ze świeżo rozgniecionym ząbkiem czosnku lub sosem tatziki.
    • Sok wyciśnięty z buraków, jabłek, selera, pietruszki, kapusty
    • Surówka z buraczków gotowanych
    • Surówka z marchewki z jabłkiem i odrobiną soku z cytryny i oliwą albo z łyżeczką jogurtu
    • Surówka ze słodkiej kapusty z jabłkiem
    • Surówka z kiszonej kapusty
    • Kiszony ogórek
    • Mizeria z ogórka z łyżeczką jogurtu naturalnego i ze szczypiorkiem
    PRZEKĄSKA:
    • Jabłka
    • Ogórki świeże
    • Pomidory
    • Pomarańcze
    • Grapefruity
    • Surówki

    OBIAD – potrawy do wyboru:
    • zupa wielowarzywna – marchewkę, pietruszkę, kawałek (mały ) selera ścieramy na tarce, kroimy w krążki kawałek pora ipodsmażamy na patelni na łyżeczce masła lub oliwy. Po lekkim skarmelizowaniu wrzucamy do goracej wody. Po podgotowaniu dodajemy kapustę, fasolke szparagową, pokrojone w paseczki buraki, kawałki kalafiora, kalarepę. Można dodać niewielkie ilość fasolki białej ugotowanej lub z puszki. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, suszoną cebulką, papryką wg uznania. Rada: przyprawcie na ostro potrawy warzywne. Zyskują wówczas wyrazisty smak i nie będą mdłe. Tego rodzaju zupę można robić na wiele sposobów. Rodzaje warzyw użyte do niej wybieracie wg waszego gustu kulinarnego.
    • Gołąbki jarskie- 0,5 kg pieczarek i 2 cebule poszatkować , usmażyć na rumiano na łyżeczce masła. Można dodać ugotowane i poszatkowane warzywa z zupy (marchew, pietruszkę, por, seler) jeśli jakieś Wam zostały. Ugotować 0,5 szkl. :ryżu beżowego lub czerwonego lub kaszy pęczak lub pszenicy. Dodać do farszu. Posiekać 0,5 słodkiej papryki. Wszystko razem podsmażyć i doprawić wg uznania. Można dodać zioła. Kapustę białą sparzyć w garnku, nałożyć farsz, zawinąć, ułożyć w naczyniu, zalać bulionem (gotowym), wstawić do piekarnika lub dusić w brytfance 1 godz. Doprawić koncentratem, kechupem. Podgotować do nabrania smaku.
    • Brokuły z kalafiorem i parmezanem- pokroić brokuł i kalafior na różyczki, ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać przyprawami nałożyć odrobinę masła i zapiec 30 min w piekarniku w temp.170 *C. Przed podaniem posypać parmezanem.
    • Jarskie wrapy- Przygotować składniki: porwane liście sałaty lodowej, kiszone lub konserwowe ogórki pokrojone w paski, kawałki świeżej lub konserwowej papryki lub papryczki jalapeno ze słoika, kawałki pomidora, starty parmezan. Sos na 1 wrap: łyska stołowa jogurtu naturalnego, łyżeczka majonezu, łyżeczka płynnego miodu, łyżeczka chrzanu ze słoika-wszystko wymieszać. Rozgrzać dużą patelnię. Wlać 1/5 szklanki wody. Gry już na patelni pozostanią 2 łyżki stołowe wrzącej wody , włożyć wrap, okręcić go reką na patelni, przełożyć od razu na drugą stronę i za 15-20s. ściągnąć na stół z patelni . Rozsmarować część sosu, włożyć warzywa, posypać parmezanem, polać resztą sosu i podwinąć od dołu, a następnie zwinąć z boku w rulon. Gotowe. Zazwyczaj 1 wrap starcza na posiłek dla 1 osoby.


    OdpowiedzUsuń
  15. C.d. diety.
    • Parzycha – kapustę białą młodą drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, gotować. Warzywa (marchew, pietruszkę) zetrzeć na tarce. Dodać pokrojony drobno kawałek pora. Wszystko podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać do kapusty. Przyprawić warzywkiem, solą, pieprzem. Gotować do miękkości.
    • Barszcz czerwony czysty – 2-3 kg obranych buraków ugotować z włoszczyzną i łyżeczką masła. Doprawić solą, pieprzem, papryką, majerankiem, czosnkiem wg uznania. Buraki wykorzystać do zrobienia surówki, a włoszczyznę do farszu na gołąbki lub krokiety.
    • Krokiety z farszem warzywnym – usmażyć naleśniki (cienkie) wg tradycyjnego przepisu. Zamiast na patelnię, olej (1 łyżka stołowa) wlać do ciasta. Farsz: Pieczarki, cebulę, włoszczyznę z zupy- podsmażyć na łyżce oleju, dodać posiekane 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko przyprawić. Zawinąć w naleśniki. Podawać z surówkami ze świeżych warzyw.
    • Leczo warzywne- kabaczek lub cukinie obrane ze skórki, pokrojone w dużą kostke, podsmażone 4 cebule, 3-4 papryki słodkie, 20-30dkg fasolki szparagowej, bób (jeśli lubisz). Wszystko razem udusić w woku lub w rondlu. Dodać pod koniec puszkę pomidorów wcześniej odparowaną na patelni. Przyprawić do smaku.
    • Cukinie faszerowane – Obrać kilka cukinii, przekroić wzdłuż, lekko wydrążyć środek. Wnętrze wydrążone włożyć do brytfanki (nie wyrzucać). Farsz (może być taki, jak do gołąbków lub zupełnie inny) nałożyć na wydrążone połówki cukinii. Włożyć wszystko do brytfanki, zalać do połowy cukinii bulionem. Piec w piekarniku około 1 godz w temp. 170*C. Posypać serem (Mało). Można doprawić koncentratem pomidorowym.

    Kolacje podobne do śniadań.







    OdpowiedzUsuń
  16. Witam chciałbym oczyscic organizm i chetnie wypróbuje diete owocowo -warzywna ale trenuje na fitnesie i rano na śniadanie wypijam shaka białkowego. czy przy tej diecie jest dopuszczalne??

    OdpowiedzUsuń
  17. Witam, mam stwierdzoną hipoglikemię reaktywną. Jestem 11 dzień na diecie w-o. Na początku czułam się w miarę dobrze, bywały nawet dni ogromnej energii, ale przez większość dni byłam bardzo słaba, miałam strasznie niskie ciśnienie, nie piłam kawy, ale nie byłabym w stanie np. ćwiczyć lub pracować fizycznie. A może przerwać dietę? Chyba, że tak u mnie przebiega proces oczyszczania? Monika

    OdpowiedzUsuń
  18. ciekawie, polecam tez http://dieta-oczyszczajaca.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń