tag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post8325052316959635753..comments2023-11-05T09:51:11.083+01:00Comments on dieta Warzywno Owocowa: Barszcz czerwony na zakwasie z burakówSebastian Kmiecikhttp://www.blogger.com/profile/01979802844447994469noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-60743272124795882632014-03-10T17:37:56.962+01:002014-03-10T17:37:56.962+01:00po 5 dniach na moim zakwasie zrobiła się pleśń. Cz...po 5 dniach na moim zakwasie zrobiła się pleśń. Czy mogę ją usunąć i kontynuować dalej kiszenie? Czy muszę wylać cały zakwas?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-40390715291343024842014-01-02T20:11:15.326+01:002014-01-02T20:11:15.326+01:00chyba buraki były mało buraczane ;) ugotowałam wyw...chyba buraki były mało buraczane ;) ugotowałam wywar z surowych, wymieszałam, doprawiłam i był bardzo dobry, w każdym razie był kwaskowy i nie trzeba było dokwaszać.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16117236846417694493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-68162847145662122442013-12-24T16:25:58.058+01:002013-12-24T16:25:58.058+01:00takie coś może się zdarzyć, przerabiałem to wielok...takie coś może się zdarzyć, przerabiałem to wielokrotnie, być może wina leży w burakach. proszę się nie zrażać tylko spróbować raz jeszcze...JKhttps://www.blogger.com/profile/13687053532892809813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-53092189396135904502013-12-24T00:43:01.394+01:002013-12-24T00:43:01.394+01:00uuuuuuj, chyba cos nie tak z tym barszczem...kolor...uuuuuuj, chyba cos nie tak z tym barszczem...kolor brunatny, mało kwaśny i mało esencjonalny...jedno się zgadza: cienki jak barszcz ;) chyba trzeba go trochę podrasować, żeby się nadawał do spożycia. Na zdjęciu powyżej w szklance jest piękny kolorek bordo, ale to chyba nie jest barszczyk z buraczanego zakwasu....Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16117236846417694493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-16356404274099772212013-12-22T05:42:05.468+01:002013-12-22T05:42:05.468+01:00dzięki, ale zmieniło też kolor... :(
...chociaż sm...dzięki, ale zmieniło też kolor... :(<br />...chociaż smakuje całkiem dobrze, nabiera kwasu i pachnie czosnkiem :) Może to tak ma być, nie sądzę żeby jakieś nieodpowiednie drobnoustroje się zalęgły. Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16117236846417694493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-64585461569336334612013-12-21T18:34:54.660+01:002013-12-21T18:34:54.660+01:00Tak, gotując zabijamy korzystną florę bakteryjną. ...Tak, gotując zabijamy korzystną florę bakteryjną. Barszcz można podgrzać, nie trzeba gotować. Można też pić na zimno.JKhttps://www.blogger.com/profile/13687053532892809813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-74732941573796743352013-12-21T11:56:31.787+01:002013-12-21T11:56:31.787+01:00po 5 dniach ten zakwas się podgrzewa czy gotuje? c...po 5 dniach ten zakwas się podgrzewa czy gotuje? czy gotując traci się jakieś właściwości zakwasu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-38289657684399015702013-12-20T11:54:05.806+01:002013-12-20T11:54:05.806+01:00Może tak się zdarzyć, buraki trzeba zamieszać od c...Może tak się zdarzyć, buraki trzeba zamieszać od czasu do czasu i powinno być ok. Ten taki "lekki kisiel" znika przy dalszym kiszeniu albo dopiero przy podgrzewaniu. A dlaczego coś takiego się pojawia? To chyba zależy od buraków, niektóre tak mają...JKhttps://www.blogger.com/profile/13687053532892809813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-59011810266486813372013-12-20T11:34:32.005+01:002013-12-20T11:34:32.005+01:00U mnie widać pierwsze oznaki fermentacji po trzech...U mnie widać pierwsze oznaki fermentacji po trzech dniach, a płyn zrobił się śluzowaty. Czy to prawidłowa konsystencja przy kiszeniu buraków? Też pierwszy raz robię.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16117236846417694493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-91789719283729619352013-12-19T00:11:48.786+01:002013-12-19T00:11:48.786+01:00oczywiście suroweoczywiście suroweSebastian Kmiecikhttps://www.blogger.com/profile/01979802844447994469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-10650872086775770152013-12-17T12:13:54.260+01:002013-12-17T12:13:54.260+01:00Czy te buraki do kiszenia barszczu mają być surowe...Czy te buraki do kiszenia barszczu mają być surowe? Będę robiła to pierwszy raz:)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04598931018911909088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-31384296948802171272013-12-12T19:22:49.343+01:002013-12-12T19:22:49.343+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Rybiookahttps://www.blogger.com/profile/00482042495106656446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-87134017541071676062013-10-12T00:00:39.306+02:002013-10-12T00:00:39.306+02:00Ja gotuję na nich zupę. Nie trzeba już jej zakwasz...Ja gotuję na nich zupę. Nie trzeba już jej zakwaszać<br />edithttps://www.blogger.com/profile/15344019247613582389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-39167464988265695622013-09-17T10:41:52.980+02:002013-09-17T10:41:52.980+02:00co mozna zrobic z samymi burakami po ptzygotowaniu...co mozna zrobic z samymi burakami po ptzygotowaniu barszczu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-47711132516416209462013-09-16T23:56:11.261+02:002013-09-16T23:56:11.261+02:00Dzięki, spróbujęDzięki, spróbujęedithttps://www.blogger.com/profile/15344019247613582389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-8084337244087603912013-09-16T23:55:13.197+02:002013-09-16T23:55:13.197+02:00Ja już piję drugą partię. Jednak w tym kiszeniu ba...Ja już piję drugą partię. Jednak w tym kiszeniu barszcz wyszedł gęsty, trochę jakby kisiel, ale jest dobry. Może to buraki, bo wszystko zrobiłam jak za pierwszym razem. Jak poznać dobre buraki? Gdzie kupić?<br />edithttps://www.blogger.com/profile/15344019247613582389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-72921669744380576622013-09-16T22:46:07.245+02:002013-09-16T22:46:07.245+02:00Robiłam podobny barszcz ale zawsze piłam na zimno,...Robiłam podobny barszcz ale zawsze piłam na zimno, bez doprawiania, taki jaki się ukisił. Aby nie pleśniał w czasie przechowywania - można wlać do butelki trochę oleju - podobno to działa.zdrowie zależy ode mniehttp://zdrowie-zalezy-ode-mnie.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-26092864264390007552013-08-25T21:17:10.617+02:002013-08-25T21:17:10.617+02:00Dzięki :)
Dzięki :)<br />edithttps://www.blogger.com/profile/15344019247613582389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-18577816935900748732013-08-25T19:38:28.609+02:002013-08-25T19:38:28.609+02:00to się zdarza, ważne żeby barszcz regularnie przeg...to się zdarza, ważne żeby barszcz regularnie przeglądać i jak tylko pojawią się pierwsze zalążki pleśni to je usuwamy a barszcz do lodówki - tam już się nie powinna pojawiać. na przyszłość warto poeksperymentować z inna wodą, innymi burakami, nieco innymi warunkami przechowywania - różne czynniki mogą mieć wpływ...JKhttps://www.blogger.com/profile/13687053532892809813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-89622055523353610862013-08-25T17:39:07.307+02:002013-08-25T17:39:07.307+02:00Zrobiłam wszystko wg. przepisu. Barszcz stoi 4 dzi...Zrobiłam wszystko wg. przepisu. Barszcz stoi 4 dzień i własnie zauważyłam na wierzchu pleśń...? Co dalej?edithttps://www.blogger.com/profile/15344019247613582389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-59249327143964132692013-08-19T21:34:15.856+02:002013-08-19T21:34:15.856+02:00aż się nie popsuje;) bywa że miesiąc, bywa że parę...aż się nie popsuje;) bywa że miesiąc, bywa że parę dni - ciężko przewidzieć bo zależy to od wielu czynników np. jakości buraków, wody, procesu kiszenia..JKhttps://www.blogger.com/profile/13687053532892809813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-49541660624461061202013-08-19T16:57:11.344+02:002013-08-19T16:57:11.344+02:00Jak długo taki barszczyk może stać w lodówce?Jak długo taki barszczyk może stać w lodówce?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-89222352234855684332013-07-11T10:22:52.268+02:002013-07-11T10:22:52.268+02:00i jeszcze musi być obowiązkowo ze swoich buraczków...i jeszcze musi być obowiązkowo ze swoich buraczków :-) bardzo łatwy w przygotowaniu nie równa się temu ze sklepuMetahttp://www.bycnadiecie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6949682450150032400.post-11805533284341745772010-12-19T10:58:52.002+01:002010-12-19T10:58:52.002+01:00taki prawdziwy barszcz jest najlepszy :)taki prawdziwy barszcz jest najlepszy :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.com